Lavendelpraktijk

In de Lavendelpraktijk wordt gewerkt met kennis, vanuit gevoel en intuïtie, met warmte en respect..


De Lavendelpraktijk voor Natuurlijke zorg is opgezet in 2007 door Sieta Colijn en Françoise Molendijk, beide natuurgeneeskundig therapeut. De praktijk wordt gerund door Sieta voor individuele consulten, voor cursussen en workshops werken Sieta en Françoise samen.

 

Leer Sieta kennen

Mijn achtergrond is de reguliere gezondheidszorg, waar ik inmiddels 45 jaar als gespecialiseerd kinderverpleegkundige heb gewerkt. Op zoek naar meer verdieping en zingeving heb ik in 2007 mijn opleiding tot Natuurgeneeskundig therapeut afgerond. Het is voor mij een uitdaging om zowel in het complementaire als reguliere veld te werken. Beide disciplines hebben hun specifieke waarde en kunnen elkaar goed aanvullen.


Op Duinlust werk ik met persoonlijke sessies in 1 op 1 contact met de cliënt. Vanuit de Natuurgeneeskundige visie bekijk ik de klacht in zijn context. Dit betekent, dat ik kijk naar; de klacht, de ernst van de klacht, mogelijke verbanden met andere factoren op fysiek, psychisch, emotioneel gebied en passend bij de levensfase van de cliënt. Door dit proces ontstaat de mogelijkheid tot meer persoonlijk inzicht en heling op diverse gebieden.

Naast deze persoonlijke sessies, organiseer ik samen met Françoise dag-workshops of korte cursussen op locatie.


Een inspirerend citaat voor mij is: "Ontspanning is de basis voor energie" - Fred van Beek. Niet vanuit 'moeten' maar vanuit ontspanning het leven vorm geven...Dit een belangrijk uitgangspunt in mijn werkwijze.


Behandelingen 

Natuurlijke zorg, wat houdt dit in? Wat is 'natuurlijk' in relatie tot je gezondheid en je gevoel van welbevinden? Wat past bij de menselijke natuur en het ritme dat hier bij hoort! De ritmen buiten onszelf herkennen wij vaak nog wel, daar zijn bijvoorbeeld de wisselende seizoenen, het stromen van eb en vloed, dag en nacht en de overgang van licht naar donker...